O nas
Informacje o firmie
Na początku był... Twarożek farmerski
Naszym pierwszym flagowym produktem był Twarożek farmerski. Do dziś konsumenci uwielbiają go za jego wyjątkowy smak.
Kiedy rozpoczęliśmy działalność, czyli w 1991 roku, zajmowaliśmy się wyłącznie skupem surowego mleka i jego odsprzedażą do dalszego przerobu. W 1993 roku, w mleczarni w Jabłonowie Pomorskim, uruchomiliśmy produkcję wspomnianego Twarożku farmerskiego. Jedynego takiego, bo produkowanego według własnej technologii. Warunki higieniczne naszego zakładu i jakość skupowanego mleka znacznie wyprzedzały ówczesne standardy. Dzięki temu zyskaliśmy zaufanie naszych klientów i partnerów biznesowych.
Wszystkiego najlepszego dla naszych klientów
W tym roku obchodziliśmy 27. urodziny. Bo tyle już lat działamy na rynku mleczarskim. Nasze produkty są niezmiennie dobre. Tworzymy je na bazie mleka pochodzącego z czystych, zielonych terenów Pojezierzy Brodnickiego, Chełmińskiego i Dobrzyńskiego. Nasza oferta obejmuje szeroką gamę wyrobów: od świeżych produktów fermentowanych, poprzez twarogi, po produkty UHT i mleczne kremy toffi. Nie zapominamy o ważnym dla nas kliencie, czyli cukiernictwie, piekarnictwie, lodziarstwie, restauracjach i firmach cateringowych. To dla nich powstaje linia produktów FARMER Professional.
Skąd bierze się tak wyśmienity smak naszych produktów?
Powstają one z naturalnych składników w oparciu o odpowiednio opracowane receptury przy użyciu nowoczesnych technologii. To oczywiste więc, że smakują wspaniale.
Spełniamy wysokie standardy systemów zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.
Żeby zapewnić naszym klientom coraz lepszą jakość naszych produktów, stale inwestujemy w nasz rozwój.
Współpracujemy z handlem tradycyjnym i nowoczesnym. To znaczy, że naszymi partnerami są zarówno sklepy detaliczne, hurtownie nabiałowe i cukiernicze, jak i sklepy wielkopowierzchniowe. Oferujemy produkty marki FARMER oraz marek własnych sieci handlowych. Ponadto świadczymy usługi typu outsourcing w zakresie przetwórstwa i pakowania.