Od września 2004 roku dostarczamy mleko do szkół i innych placówek oświatowych.
więcej »
Panna Cotta
Wspaniały, włoski deser. Na Twoim stole. Panna Cotta zaskoczy Twoją rodzinę i znajomych. Wyrafinowanym smakiem i prostotą przygotowania.
Nasza Panna Cotta może posłużyć także jako baza do innych deserów czy nawet sernika na zimno. Wszystko zależy od Ciebie. I Twojej inwencji kulinarnej.
Opakowanie
1000 g

Wartość odżywcza | w 100 g | % GDA** w porcji 100 g* |
---|---|---|
wartość energetyczna | 840 kJ (202 kcal) | 10% |
białko | 2,0 g | 4% |
węglowodany | 18,0 g | 7% |
tłuszcz | 13,5 g | 19% |
* opakowanie 1000 g zawiera 10 porcji
** % GDA - % Wskazanego Dziennego Spożycia określonego dla osoby dorosłej na poziomie 2000 kcal/dzień. Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.
** % GDA - % Wskazanego Dziennego Spożycia określonego dla osoby dorosłej na poziomie 2000 kcal/dzień. Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.
Gramatura | 1000 g |
---|---|
symbol PKWiU | 10.89.19.0 |
stawka VAT | 5 |
okres trwałości w dniach w dostawie (nie mniej niż) | 90 |
ilość opakowań jednostkowych w opakowaniu zbiorczym | 12 |
ilość opakowań zbiorczych na palecie | 60 |
ilość opakowań jednostkowych na palecie | 720 |
ilość opakowań zbiorczych na warstwie | 12 |
ilość opakowań jednostkowych na warstwie | 144 |
kod EAN opakowania jednostkowego | 5901103012097 |
warunki przechowywania | poniżej 20 °C |
Panna Cotta w wersji klasycznej
Panna Cotta dla leniwych
Panna Cotta na wszelki wypadek


w wersji klasycznej
Przełóż deser do naczynia, a następnie podgrzej go na małym ogniu ciągle mieszając.Upłynnioną Panna Cottę rozlej do foremek i pozostaw w temperaturze pokojowej do momentu aż wystygnie.
Schładzaj deser w lodówce aby stężał – potrwa to około 2 - 3 godziny.
Zanurz foremki na krótką chwilę w gorącej wodzie, a Panna Cotta sama „wyślizgnie się” na talerzyk.
Podawaj z owocami, sosem owocowym, wiórkami czekoladowymi czy Kremem TOFFI Family FARMER.
dla leniwych
Przełóż deser do naczynia, a następnie na małym ogniu ciągle mieszając, doprowadź go do płynnej konsystencji.Rozlej deser do pucharków czy kieliszków i pozostaw do wystygnięcia.
Do części Panna Cotty możesz dodać odrobinę, na przykład, soku malinowego dla nadania koloru.
Schłódź deser w lodówce.
Udekoruj owocami.
na wszelki wypadek
Kiedy odwiedzą Cie niespodziewani goście. Albo nagle najdzie Cię ochota na coś słodkiego, ale wyrafinowanego w smaku, na ratunek przychodzi nasza Panna Cotta.Po prostu rozetnij opakowanie i wyjmij schłodzony deser na talerz.
Potnij na plastry i podaj z owocami.
Gotowe. Goście będą zachwyceni.
Czy w Twojej lodówce czeka na Ciebie schłodzone opakowanie Panna Cotty? Może warto o tym pomyśleć.