Wyobraź sobie gotowy krem do przygotowania ulubionego ciasta kajmakowego Twoich dzieci...
więcej »
Szklanka Mleka
Warto wiedzieć
- Placówka oświatowa nie ponosi kosztów związanych z dostawą mleka.
- Dostarczane przez nas produkty, mleko i mleczka smakowe w kartonikach, nie wymagają chłodzenia, zatem szkoła nie musi posiadać dodatkowych lodówek.
- Termin UHT to skrót od angielskiego sformułowania Ultra High Temperature. Oznacza to, że trwałość produktu oznaczonego skrótem UHT została uzyskana poprzez poddanie go krótkotrwałemu (3-4 sekundy) ogrzaniu - zazwyczaj do temperatur w przedziale 135-150 °C. W praktyce oznacza to, że oryginalnie zamknięte opakowanie mleka UHT nie musi być przechowywane w warunkach chłodniczych.
- Proces UHT nie zmienia w mleku zawartości białka, tłuszczu, laktozy, ani też składników mineralnych.
- Mleko UHT nie zawiera konserwantów! Zawdzięcza ono swoją trwałość dzięki wysokiej jakości mleka surowego użytego do jego produkcji, ogrzaniu w procesie UHT i aseptycznemu zapakowaniu.