Od września 2004 roku dostarczamy mleko do szkół i innych placówek oświatowych.
więcej »
Kefir
Orzeźwiający, fermentowany napój mleczny. Można go użyć przy przygotowaniu koktajli mlecznych, chłodników i dressingów. Mało kto o tym wie, ale kefir to także sekret udanego żurku.
Opakowanie
200 g i 350 g
Wartość odżywcza | w 100 g | w porcji 200 g* | % GDA** w porcji 200 g |
---|---|---|---|
wartość energetyczna | 183 kJ (44 kcal) | 366 kJ (88 kcal) | 4% |
białko | 2,7 g | 5,4 g | 11% |
węglowodany | 4,8 g | 9,6 g | 4% |
tłuszcz | 1,5 g | 3,0 g | 4% |
* opakowanie 350 g zawiera 1,8 porcji
** % GDA - % Wskazanego Dziennego Spożycia określonego dla osoby dorosłej na poziomie 2000 kcal/dzień. Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.
** % GDA - % Wskazanego Dziennego Spożycia określonego dla osoby dorosłej na poziomie 2000 kcal/dzień. Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.
Gramatura | 200 g | 350 g |
---|---|---|
symbol PKWiU | 10.51.52.0 | |
stawka VAT | 5 | |
okres trwałości w dniach w dostawie (nie mniej niż) | 14 | |
ilość opakowań jednostkowych w opakowaniu zbiorczym | 20 | 12 |
ilość opakowań zbiorczych na palecie | 120 | 80 |
ilość opakowań jednostkowych na palecie | 2400 | 960 |
ilość opakowań zbiorczych na warstwie | 8 | |
ilość opakowań jednostkowych na warstwie | 160 | 96 |
kod EAN opakowania jednostkowego | 5901103000049 | 5901103000056 |
warunki przechowywania | 2 °C - 8 °C |